Hitta ett gammalt foto..

Drive in utställning Bastmora 060930  Barn m hund

Hitta detta kort på Rebecca och Femi Utställning Bastmora 060930
7 månader efter att Femi blev påkörd, ja tänk va man kan ha TUR I OTUREN!!!

Höres!!

Tandvärk och penicillin...

Ja här har det varit lugnt några dagar. Vaknade med en rejäl tandvärk i söndags morse och inte blev den bättre under dagen.. Efter ett fåtal timmars sömn så kom äntligen måndag morgon och jag slänger mig på telefonen till min tandläkare, som givetvis hade semester *SUCK* Efter ett antal samtal så hittar jag en tandläkare som har en jourtid *YES* Åker dit och får min dom. En rejäl inflammation i en tand som då måste borras upp (har jag nämt att jag är paniskt rädd för tandläkare) sagt och gjort så blev summan av det hela 845 kr och en penicillinkur på 10 dagar.. Ja efter att jag inte gjort något annat än sovit i nästan två dygn så har smärtan lagt sig. Hundarna har inte fått speciellt mycket motion dessa dagar och endå så är dom hyfsat lugna, skönt att ha hundar som inte klättrar på väggarna så fort det inte blir någon aktivering = )

Prinsessan Femi äter minst två mål mat om dagen av sitt torrfoder (vilken lycka) ja det kanske är bra att vara hemifrån ett tag , hon är ju liiite kinkig den damen = )

Sara hon vilar sig i form, vi ska ju åka till Västerås på kennelträff på lördag ska bli så roligt och se Sara´s syster Stina och dom tio små pepparkaksgubbarna som är födda några månader efter Sara.. Magnus (min bror) ska följa med hoppas han får en del fina kort som jag kan lägga upp här senare.

Äntligen hemma..



Ja då har prinsessan äntligen kommit hem... Hon talade genast om för Sara var skåpet skulle stå och Sara sa ja ja du bestämmer fortfarande... Ja det är intressant och se spelet mellan dessa två hundar  och hur dom pratar med varann. Nu är allt som det var innan Femi åkte förutom att vi nu hoppas på att hon är dräktig, blir det som vi hoppas och tror så är valparna planerade till midsommarhelgen.. Åtta långa veckor kvar att vänta *SUCK* Men under tiden så ska Femi bli behandlad som den prinsessa hon är, ligga på soffan och äta praliner = )
Nej nu är det dags att sova.

Höres!!

Träning!!

Idag så bryggdes det kaffe och ryggsäcken packades, sen så gick jag och Sara för att möta upp Liselott och Diva för att åka ut och spåra. Väl ute vid Lina gård så mötte vi upp Arja & Ferro och Therese & Ina. Jag började med att gå Ferro´s spår som skulle ha lite längre liggtid, sen gick Liselott och Therese sina spår. Efter det så fikade vi (Arja hade köpt med sig suuupergoda stooora äppelmuffins från maxi) och väntade på att spåren skulle ligga till sig. När vi fikat la jag ett spår till Sara med godis i (mycket viltsvin där vi spårar) för att motivera henne i spåret, ska inte ha så mycket nästa gång. Fick nästan motsatt effekt i spåret. Hon fick lite svårt att arbeta låste sig lite för mycket vid godisarna som låg i spåret. Något att tänka på till nästa gång.. Men hon tuffade fram i spåret som den lilla ångbåt hon är = ) och tog sig till slutet och där låg ju en rolig boll..
Efter att dom andra gått sina spår så åkte vi ut till klubben och träna lite lydnad. Körde lite linförighet med Sara hon blir bättre och bättre på att hålla kontakten = ) Sen träna vi inkallning det är ett roligt moment tycker Sara för där får man ju springa fort. Vi tränade också apportering och idag gick det liite bättre än igår, hon satte sig med apporten och ett par gånger så höll hon den så pass länge så jag hann ta den innan hon tappade den och då fick hon massor av beröm och godis. Det är en liiten bit på vägen!!

Stött på problem...

Apportering??
Vilket påfund detta moment är.. Sara kan hämta denna apportbock hundra gånger efter varann (med en glädje som är underbar att se), bär, sitter nu oxå säkert när jag kastar den = ) (fick påminna henne liite de första gångerna).. Men så kommer vi till avlämnandet *SUCK* Hon kan inte komma in fot med den i munnen för direkt hon sätter sig så trillar den ut (tror att hon ska få godis). Har försökt det mesta idag, hon hämtar den glatt kommer in och direkt hon sätter sig så åker den i backen, väntar ut henne och hon plockar den lika glatt igen men hon kopplar inte att den ska va kvar i munnen vid sättandet... Körde detta moment mycket, till slut (i ren förvirring tror jag) så kommer hon in och sätter sig med den i munnen och jag får ta den.. Då blev det *jackpott* i godis utdelningen.. Men sen kom hon inte ihåg det, ja vad säger man?? Arbetsvillig är hon ju i alla fall..
I morn blir det spårträning innan jobbet, sååå roligt att äntligen komma igång med träningen = )
Nej nu ska jag nog göra som Sara och lägga mig på soffan och titta på tv.

Höres!!

Inget är som väntans tider...

Vi väntar och väntar jag och Sara på att Femi ska komma hem... Det blev ännu en parning i söndags morse, så nu får vi se om det blir nån mer... Jag vill ju ha hem min prinsessa nu, det är riktigt tomt här hemma utan henne. Men det har varit bra för Sara att få vara ensam hemma med mig även om hon och jag har delade åsikter om det här med att hon för tillfället får full uppmärksamhet på gott och ont.
Det är till Sara´s stora förtret att matte har fullt fokus på alla hennes små påhitt och för tillfället kan tala om att vissa saker är inte okej... Ja det är inte lätt att vara liten gul här hemma just nu. Men vi har kommit riktigt långt i kontaktträningen och det är jättekul när hon själv söker kontakt på promenaderna. Hon har även blivit mycket bättre på fotgåendet och håller sig mer till mig i det stora hela nu. Hon får fortfarande tokrace lös och tyvärr även i koppel = ) inte alltid så uppskattat av matte. Men vad ska man göra när man har såååå mycket energi och inte kan hålla sig?? Ska ringa Jaana och se hur det är med Femi. Igår hade hon fått pizza och det slank ner, men hon tänker fortfarande inte äta torrfodret som serveras = ) Ja vad säger man??
Det var väl tur att hon var WELLEATEN innan hon åkte dit = )

Höres!!

02.08

Efter många dagars väntan så är nu första parningen gjord... 02.08 inatt så ringde Jaana mig och tala om att ÄNTLIGEN hade dom fått till det.. Så nu får vi hoppas på några fler parningar. Sen är det bara att vänta och hålla alla tummar och tassar som går...
Är nu hemkommen från jobbet så nu ska jag och Sara gå och sova...
Höres!!

Så var det bara en kvar...

Ja då sitter jag här med en hund kvar hemma. Hur blev det så här tomt?? För en vecka sen så var det tre hundar som tassade omkring här hemma. Sen kom långfredagen och Femi åkte till uppfödaren för parning. Då blev det bara två kvar, idag åkte Magnus hem till Linköping med Frallan och nu är det bara lilla Sara kvar här hemma... Ja det kan ju va bra att ha lite ensamtid med Sara, men fy vad tomt det är med BARA en hund.
I helgen ska jag jobba natt hela helgen. Det är tur att jag har vänner som hjälper mig med mina hundar så jag slipper ha ont i precis hela magen av dåligt samvete när jag jobbar så mycket. Så i helgen blir det jobba, sova och äta som gäller.. Ja en och annan promenad med Sara lär det väl bli också..
 Hoppas på att Femi blir parad snarast så hon får komma hem till oss igen.. Har pratat med Jaana och Femi har sjungit serenader nätterna igenom (vill inte sova instängd i något hundrum) Hon vill bli behandlad som den prinsessa hon är. Resultatet blev att hon sover med Jaana och dom andra hundarna i flocken numera = )
Hon vill inte heller äta det som serveras hon vaktar gärna maten. Men stoppa den i sin mun?? Skulle inte tro det! Hon vaktar den och när hon sen glömmer bort den så får Hellas ett extra mål mat. Vilket han säkert inte tackar nej till. Femi har ätit ett kokt ägg i bitar och en eller annan smörgås med mjukost på också fint delad i mindre bitar.. Ja vad säger man?? Bortskämd?? Ja liiite kanske = )

Lilla Stockholm 090412

Sara på Lilla Stockholm 090412

Nu har lilla Sara debuterat i utställningsringen och det gjorde hon på Lilla Stockholm på påskdagen. Jag måste erkänna att jag var nervös så jag mådde illa i morse när jag gick upp. Vi såg till att åka tidigt så att Sara skulle få en chans att kolla av allt och hinna varva ner innan vi skulle in i ringen.. Men denna lilla flicka kan verkligen konsten att förvåna en. Hon var kolugn från det att vi gick in tills dess att vi åkte därifrån = ) Lilla gumman var sååå duktig, låg utanför ringen och vilade tills vi skulle gå in. Väl därinne så skötte hon sig SÅ bra (stolt matte)

Kritiken löd så här:
Tik av mycket god typ. Mentalitet UA.
Trevligt huvud och uttryck, välskuret huvud, Bra hals och förbröst, Tillräckliga vinklar fram, Bra underlinje,
Aningen lång i länden, kunde ha lite mer benstomme, Fina tassar, Rör sig okej från sidan, Tillräckligt stabil för åldern fram, bra bak. Päls okej.
Resultatet blev en 1:a och 3:e juniortik.

Ja det fanns väl inte så mycket att klaga på där?? Jag är i alla fall stolt över min lilla flicka och över hur hon skötte sig idag, det var ju trots allt ca 1300 hundar där och inte en gång så backade hon för något eller försökte sig på några dumheter. Så när nu debuten är avklarad är det bara att köra på..

Lilla Stockholm 090410



Ja då har Lilla stockholm varit och Femi ställdes på långfredagen och placerade sig som 3:e bästa tik med CK. Får väl vara nöjd med det eftersom domaren önskade liite mer benstomme och ansåg att hon för dagen var WELLEATEN... Hm tänkte fråga om han insinuerade på att hon var tjock?? Men struntade i det..

Kritiken löd i alla fall så här:
4 Years
A little bit small in upperhead but a nice expression. Very good topline, breast and angulations.
Up and down nearly correct. Very good mowements and colour. Excellent coat.

Efter utställningen så åkte min prinsessa till uppfödaren för att träffa sin date Cartier Monzerat Hellas. Ska bli såååå spännande och se om det blir några valpar.. Men det är väldigt tomt här hemma nu utan henne.

Drömdate

                         

Femi har nu hittat sin drömdate...... Världens bästa Hellas!!
Hon kommer att åka på date till uppfödaren på Kennel Cartier Monzerat efter påsk.

Träning och utställning

Jag och Sara har varit på tävlingslydnadshelg med Kent Svartberg i helgen... Underbart!! Så fruktansvärt intressant och lärorikt = ) Jag fick ompröva ett par beslut som jag fattat förr i min hundträning: Om ni hör ett KLICK så är det bara jag som är ute och tränar med Sara = ).. Ja man är väl inte sämre än att man kan ändra sig! Fast det kommer att bli svårt jag tycks ju vara fysisk dyslektiker = Hjärnan vet vad den ska göra men kroppen klarar inte riktigt av att ta emot informationen.. Kommer att gnissla tänder ett par gånger innan den nya vanan sitter.

Det var mycket att ta in denna helg men efter bara 2 dar så tycktes Sara förstå att om hon samarbetar med mig så får hon belöning och en labrador är ju inte helt främmande för det här med att äta. Så matte kanske inte är helt fel val ändå.. Så nu är jag riktigt sugen på att komma igång med träningen med henne på allvar.

Annars så rullar det på här hemma Femi ska ställas på lilla stockholm på långfredagen och Sara ska entra utställningsringen och vänstervarvandet för första gången på påskdagen.. SÅÅÅÅ spännande och få se vad domarna tycker om mina flickor. Sen kommer Femi att ta en paus i allt fram till hösten, för om planerna går som det är planerat så blir det små-filurer till sommaren = )


Bra nerver ligger i familjen = )

Tänkte lägga till Femi och Frallan´s (Cartier Monzerat Dex) släkt´s egenskapsvärdesdiagram.
Glittra´s (Femi´s halvsyster) egenskapsvärde


Vilja´s ( Femi´s kullsyster) egenskapsvärde


Minna´s (Frallan´s brorsdotter) egenskapsvärde

Ja det syns ju vem i familjen som har fått mkt av allt = ) eller vad säger du Camilla??

RSS 2.0