Orkade inte längre...

I morse så somnade den lilla fawnflickan in...
Ja det är ju så här i livet, MKT orättvist kan jag ju tycka men är man lite för liten pga att man är född lite för tidigt så är det ju inte alltid som man orkar hålla sig kvar tyvärr :o(
Så nu får vi hålla tummar och sporrar för att resten av fotbollslaget orkar ett par dagar till så dom blir liite större och därmed starkare..

Höres!!

Lite sorg i alltihopa...

2 dagar efter att Bööönbarnen fötts så kom ännu en eftersläntrad valp (död) det kollades varken kön eller färg, men 18 barn blev det allt som allt iaf.
Sent i natt ringde kennelmamman och sa att det var sorg på Farmen, en av fawnflickorna var riktigt dålig och ville inte äta eller dricka och andades snabbt...Hon hade varit svag och medtagen under mestadels av dagen men kämpade ändå på...
Jag vet just nu inte om hon är kvar här hos oss...Men hoppas givetvis att hon biter sig fast och kämpar vidare.
Det var fler av valparna som under dagen varit liite svaga, detta beror ju på att dom kommit några dagar för tidigt och att det är en sån stor kull :/
Mammahunden mår bra men kennelmamman håller på att gå under av trötthet tyvärr..
Jag önskar att jag kunde lösa av henne bara för några timmar så hon fick sova lite...
Återkommer med mer info
Höres!!

Nu har dom anlänt.......

I måndags morse kl 04,30 tittade det första Bööönbarnet ut och tidigt tisdag morgon så kom det sista :) Det blev allt som allt 17 st (15 levande & 2 änglavalpar)
Det blev ett fotbollslag med några avbytare BK Bönan.... :D
Fördelningen blev 10 svarta hanar, 2 svarta tikar, 1 fawn hane & 4 fawn tikar......Herre guuuud vilken massa valpar... Ja kennelmamman ute på farmen hörde under kvällen av sig med mindre & mindre glada tillrop, hon hade en del att utrycka om Mephisto´fördelning på valparna :)) Ja hon hade ju fler tikar tingade än hanar kan man ju säga, så nu börjar jakten på hanvalpköpare :))
Så om ngn känner sig sugen på en valp efter min Mephisto & CM Lin  så hör gärna av er till Jaana på kennel Cartier Monzerat.
Pappahunden glider mest omkring här hemma och bryr sig inte nämnvärt om det hela, och jag kan väl säga att jag är nog inte så himlans avundsjuk just nu när jag tänker efter....Men säg det inte till ngn ;)
Återkommer med bilder på underverken när det kommer några sådana...

Höres!!

Väldigt länge sedan.....

Jaha då sitter jag här och funderar på vad som hänt sen sist....
Jag och Femi har hunnit med att starta lydnads 2:an med ömsom vin & ömsom vatten, hon gjorde hyfsat ifrån sig med tanke på att hon var skendräktig, otränad och bortlottad men inringd 2 dagar innan tävling.
Vi 0:ade rutan för att Femi fick för sig att hoppa runt i en solstråle istället, vi 0:ade apporten för att Femi fick för sig att gå till tävlingsledaren med den.....Vi fick en 5:a på hoppet för att det tog sån tid innan domaren samlat ihop sig och jag påvisade hindret innan hoppet. 
Ja ja vad säger man...Nu är vi i alla fall igång igen :)
Den 17 mars så packade jag Camilla & Maria in oss i Camilla´s bil och drog till Malmö, jag hade bokat ett rum på Scandic Malmö city å vilket rum sen säger jag...Det var ju som en halv sovsal :D med köksdel innehållande diskmaskin etc, dubbelsäng, dubbelbäddsoffa, en liten vardagsrumsdel med fotöljer och tvhörna...Å allt detta för 1192 kr/natt för oss alla 3.
Vi var nere på em, så vi ställde in våra saker och tog med oss hundarna på en promenad, vi hittade en park där Maria & Kylie kunde köra igenom lydnadsprogramet inför morgondagen, vi andra promenerade mest omkring...
Efter detta så gick vi tillbaka till hotellet och gav dom Håriga lite mat. vi tvåbenta tog oss ut på Malmö´s gator för att hitta ngt att äta. Vi hittade en Mezarestaurang med en Stoooor buffé (ja det var i alla fall vad som sas) :)) Ja ja det var hyfsat billigt och vi blev mätta.
Sen så gick vi hem och kammade lite hund och drack en hel del vin :D
Vi gick och lade oss kl 02,00 och kl ringde 04,45 å då var ingen av oss speciellt kaxiga vill jag lova :)) Men men ska man ställ/tävla hund så ska man.
Så det var bara att hasa sig upp och fixa sig lite, sen ut och promenera dom Håriga för att sen få vår lilla hopplockade frukost :D sen började letandet efter Malmö Arena (det var olika GPS-kordinater på våra PM) Ja ja efter en del fram och tillbaka så kom vi fram och Maria & Kylie som hade samling 07,00 sprang in med andan i halsen och hann..
Jag och Camilla skulle ju inte ställa förs efter 11 så vi hade all tid i världen att fixa till flickorna.
Med facit i hand så ska jag inte ställa för denna domare igen - Hon gillade inte Femi - hon dömde ut henne totalt och eftersom hon prisade Minna så är det ju inte konstigt att hon inte tyckte om Femi eftersom dessa 2 tikar är så vitt skillda i sin typ.
Ja ja vi hade trevligt i alla fall å Maria & Kylie kom på en 6:e plats trots diverse missar.... Så det får vi allt gratulera till :D
Sen var det bara att packa in allt och alla i bilen igen och påbörja resan hem, efter en hel del stopp för mat, kaffe, toa etc så var vi hemma vid 21 på söndagskvällen...
Å jag tackar Camilla & Maria för en superhelg i Mamö, å vi måste ju dit igen för det finns ju en hel massa saker som vi inte riktigt hann med sist...Hahahaha
Min lilla pojke har oxå blivit stor nu, han har parat sin första tik Cartier Monzerat Lin så om ca 1 vecka kommer det att födas ännu ett farmarlag på Kennel Cartier Monzerat :Det ska bli så spännande att se vad det kommer att bli för små stjärnor...
Annars så arbetar jag mest hela tiden nu tycker jag :/
Men den 20 maj är det Svensk Briardvinnare i på Enköpings Brukshundsklubb, det ser jag fram emot. Å då ska alla mina Håriga ställas ut (ja inte Lilla Gul då) 
Jag lyckades efter en hel del letande hitta ett boende 5 minuters gångväg från Enköpings bk **Stoort gilla på den** Så då åker vi upp på lördagen och fixar allt inför kvällens grillning etc. Å så umgås vi och äter o dricker gott, sen så går vi hem och sover. Å på söndag morgon hinner vi äta frukost i lugn och ro innan utställningen...Å inte var boendet dyrt heller 750 kr för ett 3:bäddsrum :)
Men nu är det snart dags för jobb igen så vi.....

Höres!!

RSS 2.0