Hundfri...

Ja då sitter jag här alldeles ensam.. Jobbar natt hela helgen och kompisen som brukar passa flickorna har åkt bort så flickorna har fått åka på en tripp till landet ( Tack Pia & Rickard för att ni trots fem egna hundar förbarmar er över mina två), Femi har som vanligt lite svårt att anpassa sig på landet är ju en stadshund in i själen. . Det finns ju vilda djur i skogen och hon tycks tro att om man har otur så blir man kanske uppäten. Ja vad säger man?? Hon jagar i alla fall inte. Jag fick en liten rapport i morse och allt gick bra, trots att Femi inte kan va ute själv, ja stadshundar går sällan ute själva.. Sara den lilla ungen är ju van att vara på landet så hon njuter i fulla drag, där ute finns ju Åke mannen som tycks ha ett outtömligt förråd av muffins i fickorna. Vägen till en labrador´s hjärta går ju via magen som ni vet..
Jag tänkte att det blir ju lugnt och skönt att va hundfri ett par dar men ack va jag bedrog mig, det är alldeles för tyst kan ju inte ens sova som jag ska. Men jag har fått städat och det var välbehöligt. Dagens fundering! Hur har människor det som lever utan hund?? Vad gör dessa personer egentligen med all fritid kan man ju undra..


Marias nya fina kaffemugg

MMS

Marias nya fina kaffemugg, ja sån här fin mugg får man tydligen om ens kollega tappar ens slitna Royalmugg i golvet. Måste erkänna att jag blev ngt avundsjuk när Kim´s pojkvän Johan kom med denna igår.. Kim får gärna tappa min mugg i golvet med, nej skämt åsido jag beställde genast en mugg till mig med prinsessan på, kosta vad det kosta vill en sån ska jag bara ha..


Bus i snön



Har insett att det finns en fördel med mycket snö.. Hundarna kan röjja av sig ordentligt utan att deras stackars matte får hjärtat i halsgropen så fort dom faller huvudstupa in en snödriva. Allt blir så mycket mjukare på något sätt till och med stock och sten. Femi och Sara har ju en förkärlek till att tacklas, mycket och hårt och icke att förglömmas ofta, så därför känns det bra att det inte är några isfläckar som flickorna kan fläka sig på nu.
Döv hund??  Femi som alltid brukar hålla sig runt sin mamma när vi är ute är nu som förbytt i skogen. HM!! Undrar om det har att göra med den lilla gulingens selektiva hörsel för tillfället?? Jag kan ju säga att Femi rider en smula på olydnadens våg just nu och förstår inte alls varför mamman gapar sig hes när hon tar sig alldeles för mycket friheter.. Hon ska ju bara kolla och det verkar som hon tänker - Du har ju alltid uppmanat mig till att använda näsan. Så va skriker du för?
Ja vad säger man? Hon är ju min lilla prinsessa så hon kommer ju undan med det också.

Briardtass!!

MMS


Snö snö och åter snö...
Hur länge kan det snöa utan uppehåll?? Jo sisådär två dygn : ) skulle man väl kunna konstatera. Har precis kommit in efter en timmes promenad ute i skogen med flickorna och Femi ser ut som en levande något hårig snögubbe ( inte alltid så himla kul med pälshund). Hon ligger nu på kökssoffan och försöker torka det lilla livet.
Ja vad säger man? Om det nu ska va vinter så kan det väl va kallt och fritt från blötsnö? Annars så får det gärna va varmt och barmark hela tiden. Jag vill ju spåra men efter en snabb blick på Femi så inser jag ju att det lär ta ett tag till innan jag får plocka fram sele och lina och ge mig ut i skog och mark.


YEEEES!!

Äntligen har jag fått svaret på Sara´s röntgen..  Efter att ha suttit vid datorn och kollat SKK´s hunddata minst 100 gånger så kom svaret i onsdags och hon är fri (YES) B på höfterna och UA på armbågarna så skönt att äntligen få veta. Så nu kan jag sätta igång med all träning på allvar. Vill passa på att gratulera Monika & John på kennel Arligos och tacka för denna underbara hund.

Arligos Wish Me Luck



Det här är Arligos Wish Me Luck till vardags kallad Sara. Hon kommer från kennel Arligos född den 22 januari 2008. Jag trodde att jag köpt en liten timid labradorflicka när jag köpte Sara, men ack vad jag bedrog mig.. Denna dam är av bestämda åsikter om hur saker och ting ska utföras, vill man inte så vill man inte helt enkelt. Hon är en utmaning kan jag väl säga, men hon är riktigt trevlig och samarbetar bra i träningen. Även om hon just nu kommit in i sin slyngelperiod och för tillfället är befriad från hörsel.

Cartier Monzerat Fastidious Femi



Det här är LP1 Korad WW-08 Cartier Monzerat Fastidious Femi till vardags kallad Femi. Hon föddes på kennel Cartier Monzerat 25 januari 2005. Femi är en arbetsvillig diva som hänger med på allt från promenader i skog och mark till träning och tävling.

RSS 2.0