Viltspår

Igår så åkte jag och Sara med Laila ut i skogen för att lägga blodspår :) Sagt och gjort den förvirrade matten tog med blodet, klöven och snitslarna (som hon glömde att markera med)
Ja ja spåret blev ett U-spår på ca 150 meter. Genom diverse sankmark och vattenfyllda djupa traktorspår (Tack för GoreTex) Efter att jag lagt mitt spår så blev det matrast (medhavd pizza) 

Efter ca 1 timme så var det dags att ta ut Sara ur bilen, bort till spåret selade på och fram....Hon for som en vettvilling där ute i skogen framotillbaka :) Men efter en bra stund så tog hon spåret som om hon aldrig gjort ngt annat...Spårar i ett jättetrevligt tempo. Sen brann säkringarna en efter en :)) Hon körde ryggsim i dom vattenfyllda traktorspåren, fik tokrus genom vattnet, åt älgbajs, kom sen tillbaka och spårade igen..Vände i spåret och gick tillbaka för att kolla att hon verkligen var rätt & badade lite till på vägen (tokiga Labrador) Återgår till att spåra och spårar sen till slutet :)) Hon tar klöven och får ett frispel utan dess like och rusar runt, runt i skogen...Jag tror att Sara tyckte att denna kravfyllda tystnad som hon utsattes för i spåret var jättejobbig, hon fick ju INGEN hjälp förutom en röstkorrigering när hon åt älgbajs och dom beröm hon fick när hon jobbade bra....
Sara sov såååå gott igår kväll kan jag iaf tala om..

Höres!!

BH-prov....

Ja så var då dagen inne när jag och Prinsessan Femi & Camilla och Trollungen Glittra skulle visa våra färdigheter och göra BH-provet. Vi började kvällen med samling på klubben kl 18,00 (hyfsat sent kan man tycka) Anmälan och inlämning av tävlingsboken, sen hälsning på domaren och ID-koll. Efter det så åkte vi ut till naturskolan för att gemensamt titta på spåren för dom tre tävlande i BSL`en..Gick bra för dom alla godkända.

In i bilen igen för att bege sig till ridhuset i Qvartinge (funderade liite över det oxå) Väl där så fick Camilla startnr 5 och jag nr 6, så vi hann titta på några hundar innan vi skulle gå in :)
När det var vår tur så hade jag hunnit få en lätt infark, men det var bara att samla ihop sig och gå in. Femi började med sin platsliggning (ca 10 min) med föraren ca 10 m ifrån ståendes med ryggen mot henne när det andra ekipaget går sin lydnad. Ni kan nog själva tänka ut hur mycket som gick igenom huvudet på mig då.
När det var vår tur att göra lydnaden där man INTE har någon tävlingsledare som talar om vad & när man ska göra t ex vändningarna, så var hjärnsläppet nära vill jag lova.. Men Femi hängde på trots att hennes matte var totalt okontaktbar och bara fokuserade sig på att räkna dessa J***A steg, hon tappade lite fokus och blev ngt vid i ett par svängar men annars så var hon OTROLIG (jag har sagt att vi bara tränat i två veckor va) Gruppen fixade hon jättebra ville bara hälsa en gång :))
Det fria följet fungerade oxå, vid första skottet fick hon en energikick och gav ifrån sig ett skall andra skottet inga problem.
Sättandet under gång ngt segt, men hon gjorde det :D
Läggande med inkallning (där fick hon nog härnsläpp hon med) för hon stod så fint drog i med ett extra kommando och hon damp i backen & kom som en liiten kanonkula på inkallningen.
Summan av kardemumman blev GODKÄND lydnadsdel. Åter igen så satte vi oss i bilen kl är nu 21,15 för att åka tillbaka till klubben för Miljödelen (mörkt är det)
Miljöprovet började med att alla binder upp sina hundar och går därifrån det passerar då en hund m förare och ytterligare en person som går förbi alla hundarna med ett uppfällt paraply. Femi var den enda hunden som inte var tyst, men å andra sidan så gör hon ju inga utfall utan är bara väldigt ljudlig i sina protester :)
Efter det så fick vi alla promenera igenom en folkmassa, inga som helst problem där. Efter det så får vi promenera utmed vägen där det kommer en cycklist, en joggare och en bil som vi blir omkörda av..

Ja den här delen av BH-provet var jag ju inte ens lite orolig över :) Är man som Femi uppväxt i en lägenhet i Ronna (Södertälje) så finns det väl inte ngt som man inte sett eller hört..Ni ser det finns fördelar med att bo som vi gör iaf :))

Ja vi blev GODKÄNDA ikväll!!
Så nu är det dags att varva ner efter kvällen.

Höres!!

Träning...

Jag är nu inne på andra veckans träning med Prinsessan (läs varje dag i två veckor).. Åh det är ju bara SÅ roligt!! Femi är verkligen taggad, hon hänger med på allt.. Hon har inte ens gjort flera av momenten men det spelar absolut ingen roll hon försöker, att det blir fel ibland gör ingenting. Hon gör gärna om och gör rätt (blir alldeles varm i hjärtat) av att träna med henne. Åh inte spelar det nån roll att matte är okontaktbar i vissa moment heller (räknar) Prinsessan jobbar bara vidare.
Nu har vi en dags träning kvar sen vilar vi innan tävlingen :)

Andra helgen i maj ska vi på läger i Enköping, ska bli Jätteroligt!!
Sista helgen i maj så går Briardspecialen av stapeln i Linköping...Frallan, Femi och Lilleman ska då entra ringen..Vi ska även bara vara och umgås med nära och kära hela helgen..

Snön är ju borta nu...Så planen är att plocka fram spårattiraljerna, nu är det dags att sätta igång igen. Sara ska få återgå till det som är det bästa hon vet (använda näsan) och Lilleman ska introduceras i spårets underbara värld.. Femi ska oxå nöta vidare både i skogen och på fält...

Ja som ni ser så är det en del framöver :))

Höres!!


Tomt blev det

Ja tänk va fort man vänjer sig vid att ha 6 hundar omkring sig..
Har ju haft Camilla´s flickor här i 2 dagar, det har gått såå bra. Är skönt när man inte behöver oroa sig över att hundarna ska gå ihop. Fick oxå tid till att umgås och ta några GIRAF-ÖL med Camilla =) alltid kul med trevligt sällskap. Camilla´s flickor fick känna på våra vildsvinsmarker, det var mycket intressant (speciellt för storviltjägaren) =))

Har även jobbat ikväll..Nu är kvällens sysslor utförda och det är dags att dra sig till säng jobb imorn bitti..

Höres!!

Besök

Ja då sitter jag här med huset fullt =)
Camilla är på RUS/RAS-konferens i helgen och eftersom man ska hjälpas åt här i livet så får den 4-benta familjen tillbringa liite tid här.. Så nu ligger det 5 hårbollar & 1 labrador här i lägenheten, det är underbart när man har stabila och trygga hundar omkring sig som inte har några problem alls att fungera i flock...Det är ju så uppgjort och klart i hur man beter sig mot varandra..Den enda som har liite jobbigt är väl Lilleman =) Han vill ju sååå gärna leka, men det är ingen av tjejerna/tanterna som överhuvudtaget ens tar någon notis om honom...

Inte lätt att försöka vara tuppen i hönsgården!!

Höres!!

Lilla Stockholm!

Lördagen den 3/4 var det dags för CM Mephisto att debutera i utställningsringen & Prinsessan Femi skulle oxå ställas. Morgonen började väl sådär, vi kom till Alby då kom jag på att jag glömt nummerlapparna (ve och fasa) Min snälla bror vände och tryckte liite hårdare på gasen, hem och hämta dom sen upp igen =)

Väl uppe så hittade vi trots vår ngt sena ankomst en parkering *HURRA* Inne på mässan så mötte vi upp Kennelmamman Jaana och brorsan Massai och Camilla..Vi fick vänta en stund innan vi fick entra ringen, väl därinne så skötte sig Lilleman exemplariskt och hans kritik löd:

Medelstor, Medelkraftig hane med bra benstomme. Mycket god typ, Maskulint huvud, Bra skalle och nosparti, Högt ansatta öron, Bra manke och rygglinje, Välställt kors, Bra vinklar fram och bak, Välutvecklad bröstkorg för åldern, Rör sig bra från sidan.

Slutresultatet blev 2:a i juniorklassen med HP, Massai kom 1:a =) Matte var så klart sååå stolt över sin lilla pojke..

Prinsessans kritik löd:

Medelstor, Medelkraftig tik med bra benstomme av utmärkt typ, Feminint huvud som skulle vara något kraftfullare, Bra skalle och nosparti, Välansatta öron, Vackra ögon, Bra hals och rygglinje, Bra vinklar fram och bak, Tillräckligt välutvecklad bröstkorg och förbröst, Bra pälskvalite, Rör sig med jämna bra steg från sidan.

Slutresultatet blev här slät 1:a och 2:a i öppenklassen..Ja ja det kan inte gå alla gånger, men hon är bäst iaf.

Höres!!

Hemsida!!!

Tjohoo!!
Vi har nu fått en egen hemsida!! Sååååå fin om jag får uttrycka mig utan att överdriva :-))

STOOOORT TACK Linda för att du lagt ner en massa tid på att fixa den!!
Skickar en massa Kramar!!

Nej nu är det dags att dra sig till sängs...Jobb imorn..

Höres!!

RSS 2.0