Femi bara växer och växer..

Ja var ska detta sluta nu stannar vågen på 32,5 kg (fredag 29/5)och det är tre veckor kvar , idag är hon 81 cm runt midjan ja hon är inte speciellt smidig nu.. Prinsessan´s nya smeknamn är Fästingen. Hm!!

 Femi 6:e v i dräktigheten

Den smala midjan är ett minne blott, orken har lämnat denna kropp, hungern gnager konstant i magtrakten och håret känns allt annat än glansigt och fullt av lyster....

Ja det tycks va konsekvenserna av en drömdate i april..

Födelsedag...

Ja tro det eller ej men ännu ett år har gått. Jag förstår inte hur det går till, åren bara går och går. Ja kroppen börjar bli sliten. Hur kommer det sig att utgångdatumet på förpackningen går ut innan innehållet?

Efter att ha arbetat morgon två dagar så såg jag fram emot min välförkänta sovmorgon, men ack vad jag bedrog mig. Klockan 06,15 så tyckte Prinsessan att det var dags att gå upp efter att jag försökt somna om ett par gånger och Femi lika många gånger och mer och mer enträget gjorde allt hon kunde för att få sin vilja igenom så var det bara att ge upp.  07,00 var vi på väg ut genom dörren för en morgonpromenad i skogen, ja det är ju tur att man inte stöter på någon vid den tiden på morgonen för jag är ju inte känd för mitt goda morgonhumör direkt.
Gick i skogen runt klubben och funderade på om vildsvinen var vakna vid den här tiden och inte hjälpte det att hundarna vädrade mycket och ofta och spatserade fram på stela ben. Hm vad gör man om det kommer ett gäng av dessa mycket osympatiska djur?? Ja jag skulle nog svimma och dö.. Ja ja vi stötte inte på någon eller något ute i skogen. Det enda roliga som hände var att Femi står där i skogen och vädrar efter något som hon nog upplevde som liite läskigt och får i denna stund en nerblåsande kotte i huvudet. Hade hon kunnat krypa ur pälsen så hade hon gjort det. Hon fick nog en lätt infarkt = )
Sara tar ju det mesta i skogen med ro, undrar hur hon skulle reagera om vi mötte ett vildsvin? Eller NEJ det vill jag nog inte alls veta. Efter en rask promenad på en timme så var vi hemma igen och flickorna fick frukost sen sov dom. Ja TACK för sällskapet, här blir jag väckt och när dom fått det dom vill ha så går dom och lägger sig igen. Mmm det e tacken det för att man håller dom hela och rena i alla år.. Fortfarande liite morgontrött. (Läses kall och hård och kantig)
Ja ja det var ju bara att sätta sig och titta på morgontv med min kopp kaffe och försöka se tjusningen i att klockan är strax efter 08,00 och hundarna är rastade och matade och har redan somnat om.

På eftermiddagen så åkte jag till hotell Skogshöjd på spa. Fick ett presentkort av mina vänner förra året som jag utnyttjade idag. Fick en HotStone-massage, och hur underbart va inte det då? Det var nog bland det bästa jag har utsatt min kropp för. 50 minuter med massage utförd med heta lavastena i ett tyst rum med dämpad belysning. Hade kunnat legat där hur länge som helst. Efter det så blev det en ansiktsbehandling med allt vad nu det innebar även där en massage. Hon la även en ansiktsmask och lämna mig i 10 minuters lugn och ro. Tror att jag väckte mig själv två gånger med att jag snarkade.
Ja tänk om man hade råd att göra sånt här lite oftare? Det var verkligen lisa för denna gamla själ..

Sen blev det fika hemma med Liselott och Therese så trevligt. Tack för blommorna och chokladen!!

Höres!!

Liten blir stor..

Idag blir lilla Sara 16 månader. Hm ja tänk vad tiden går, tycker inte det var så länge sen som jag var där och titta på henne första gången. Hon har ju vuxit en del mina tvivel till trots, jag var ju helt säker på att hon skulle bli dvärg ett tag och inte hjälpte det att mina vänner sa: Hon kommer nog inte att bli större, du har nog fått en dvärg... Ja hon såg ut som en klar labrador med för korta ben ett tag, men även det ordnade sig och hon är nu ca 55 cm över marken. Hon har en bulldoozer´s oömhet i kroppen vilket inte alltid gynnar vår träning kan jag väl erkänna och hon är totalt orädd på gott och ont. Sara har också ett stort revir vilket andra hundar får erfara, och hon förstår inte alls varför matte blir arg på henne när hon vaktar vårt fika och dylikt. Men ack vilken underbar hund hon är, hon har en så stor personlighet och är ju alltid glad och träningsvillig (även om det blir fel ibland)..
Det märks nu att hon är på väg in i sin sista könsmognad för nu ryker hennes leksaker i parti och minut. Det ligger söndertuggade bollar hemma nästan varje dag och en hel del mjukisdjur har fått sätta livet till när hon sliter inälvorna ur dom. Tur att det finns en hel del av den varan här hemma.

Sara: Det är jobbigt att va på semester
Sara på semester i Grövelsjön påsken 2008 8 veckor

Sara och Frallan
Sara ca 6 månader

Tröttsamt att bli badad
Sara 15 månader nästan...Dan innan Kistamässan
Första badet och det tog mycket energi, somnade efter det.

Ja liten blev stor till slut.

Höres!!

Rundare & rundare..

Hm ja här är det lugnt just nu händer inte så speciellt mycket alls.. Har inte hunnit träna något denna vecka för jag har jobbat varje dag, men vi har då istället tagit ordentliga promenader. Femi kör som vanligt sina (fula) knep för att få Sara på fall, och med det menas spring omkull bytet, bit dig fast i närmsta kroppsdel och börja frenetiskt skaka om. En lek som Sara inte uppskattar fullt lika mycket som Femi gör, Sara vill fara fram som en större jordfräs i skogen (inte bli använd som en) och vid ett eller annat tillfälle kanske stå på bakbenen och fäktas. Annars så måste ju alla dofter som upptäcks utforskas det finns ju ett helt smörgåsbord uppdukat därute och det som inte går att äta kan man använda som kamoflering.
Ja än så länge så har Femi samma ork, men det kommer väl att bli något lugnare tempo i skogen om ett tag, för magen blir rundare och rundare. Mätte henne i tisdags och då hade hon lagt på sig 11,5 cm runt midjan från den 25 april fram till den 19 maj. Ja var ska detta sluta?? Hon ser väl ut som ett hängbuksvin när hon är klar. Vägde henne igår och då vägde hon 30 kg har bara gått upp 1 kg på  två veckor men å andra sidan så har Femi en normalvikt på ca 27 kg så nog har hon lagt på sig alltid. Och aptiten är det minnsan inget fel på, hon äter HELA tiden, till och med sånt som hon absolut aldrig ätit tidigare t.ex morötter, ris, torrfoder i parti och minut (det har hon bara ätit i nödfall förut) så nog får pupparna vad dom ska ha.
Tänk va tiden sprungit iväg, det var ju inte länge sedan Femi gick in i löpet och imorn är det BARA fyra veckor kvar till hon gått tiden ut. Den 1 juni är det ultraljud som gäller ska bli spännande och se och höra hur många det finns därinne.

Höres!!

Glittra!!!

Måste ju bara skriva ett inlägg speciellt för denna underbara lilla tik...
Vid torsdagens träning så fick även Glittra träna med Tony och hon kom in på planen plockade genast upp skyddsärmen gick fram till Tony och tryckte den mot hans ben. Som om hon tänkte KOM IGEN för nu så ska jag visa hur man gör.. Hon har testat lite bitarbete med Tony en gång i höstas och det satte sig i huvudet på henne, hon har en kamp som bara är underbar att se, hon har ett bett som är få briarder förunnat och biter fullt. Kampstock eller skyddsärm ja det spelade ingen roll hon bet i vad som erbjöds helt enkelt. Hon har fina transporter och efter liite övertalning också bra släppanden. Även hon släpade sin matte runt på planen och då är inte Glittra nån jättetik men vilket GO hon har.

Tony´s utlåtande löd: Glittra natural och Femi mycket jobb (HM!! ja vissa bara har det medans vi andra fått slita för det) Glittra har alltså en naturlig läggning för denna sorts arbete.

Ja Camilla denna flicka är nåt alldeles särskilt...


Intressant träning!!

I torsdags så packades ryggsäcken med fika och diverse apporteringsföremål, för nu skulle vi till klubben och träna med Tony igen. Väl där mötte jag och flickorna upp Camilla som hade med sig Glittra, Minna och världens bästa Hellas. Frågade Tony om han kunde testa Hellas lite och se om det finns någon kamp och tendens att kanske vilja bita lite i ärm och framför allt ge ett utlåtande om Hellas.
Tony plockade fram Arrak´s sele som vi givetvis fick spänna ut (stooor pojke), Tony instruerade Camilla hur hon skulle göra och så satte dom igång. Camilla skulle ju BARA hålla i kopplet (vilket inte var det lättaste visade det sig) och Tony hade en stor kampstock i en lina som han kastade fram till Hellas och han förstod på en gång vad som väntades av honom och kastade sig efter denna bitrulle så Camilla for som en liten lärka där bak i kopplet, ja det är en rejäl hane..
Så vi fick göra ett förarbyte Camilla övertog kameran och jag fick ta över som ankare. Hellas märkte nog inte att vi bytte ut ankaret mer än att han inte hade lika lätt att komma framåt med mig där bak (även om jag hade en hel del problem att stå stilla) Hellas bet i kampstocken, kampade mer än gärna med Tony, kom till mig och fortsatte kampa utan problem, ville inte gärna lämna ifrån sig sitt nyvunna byte men gjorde det snabbare och snabbare för varje gång som han fick bita igen. Efter en stund så ville Tony få Hellas att få fram något som kan vara en början till ett bevaknings-skall, Hellas provade en del olika beteenden sitt, ligg, lekinvit han funderade en stund sen kom det ett liiitet voff och han fick återigen bita (då klicka det) nästa gång så kom basrösten fram.
Tony kom ganska snabbt fram till att Hellas hade en mycket stor kamp så efter en stund så plockade han fram en skyddsärm och Hellas bet i den som om han aldrig gjort något annat. Han gick i och bet med fullt bett (inte direkt vad en briard bruka göra), han transporterade (bar) denna ärm som om han ALDRIG gjort annat, kom in till mig och släppte på kommado.. Duktiga pojken!! Gick i igen och bet fullt och tog ingen notis om Tony´s små hot eller att han tog i honom utan kampade bara vidare och efter ett antal bett så fick han en välbehövlig paus. Hellas är ju trots allt sex år redan.

Vi tvåbenta behövde också vila så vi drack kaffe och fick höra vad Tony tyckte om den vackra stora hanen som är pappa till valparna som Femi ska få. Han sa att Hellas har en mycket bra karaktär, biter bra och fullt, bra kamplust och hade Hellas tränats från det att han var valp så hade han varit riktigt bra i skydd nu, han har vad som behövs för att bli bra, han kan också tänka sig att denna kombination kommer att ge mycket arbetsvilliga valpar (sa visst nåt om att han tyckte att jag skulle ta en) Så för dom som köper dessa valpar så gäller det nog att ligga i med träningen..
Lite kort från Hellas första träning någonsin...Jag tror att bilderna säger allt
Hellas vill bita         Hellas kampar       Hellas kämpar om ärmen      Hellas med sitt byte

Hellas håller hårt         Inte ens lite hot fick Hellas att släppa       Stolt som en tupp över sitt byte

Efter fikat så tog vi och tränade apportering med lilla Sara, idag så gick det mycket bättre, hon håller så himla bra nu. Hon håller FAST och hon fokuserar på uppgiften sååå roligt att vi löst denna knut i våran träning. Vi körde bara håll fast och titta på matte i första övningen och det har fastnat i knoppen på henne nu. Efter det så tränade vi apportering med fokus på att snabbt komma in och sätta sig fot, gick jättebra det med och hon kunde sätta sig med apporten i munnen. Duktiga flickan. Sen så fick hon en paus och då fick Camilla köra Minna (Hellasbarnet) Det var lite knutar att lösa där med, men Tony jobbade lugnt och fint med henne (hon fokuserade mer på Tony än på kampstocken) så Tony fick bygga på säkerhet hos honom först. Hon tog utan problem när Tony sa till henne att inte hoppa och hon förstod att hon skulle leka med honom istället, det gick riktigt bra även denna träning Minna tog för sig mer och mer och fick ett frö sått i huvudet till nästa gångs träning. Modiga lilla flickan.

Minna kampar      Minna och Tony      Minna stor och stark       Minna med skyddsärmen


Femi fick vila idag, vi vill ju inte skaka om valparna därinne.
Ja vi har trevligt på våra träningar med våra hårbollar.
Vill speciellt tacka Tony för all den hjälp han ger oss och även ge honom ett stort TACK för all tid och kunskap som han bistår oss med..

Höres!!

Träning

Idag var det en bra träningsdag trots att det regnade under första passet med Sara. Vi började träningspasset med platsliggning (inte Sara´s starkaste moment) en eller annan tillsägelse fick det bli för Sara har en egen vilja och gör lite som hon vill. Med andra ord hon reser sig och kommer till mig för att få godis när hon tycker att hon legat tillräckligt länge. Men idag la vi om träningen inge mer godis för den lilla gula, la ner henne igen och tränade stabilitet eller som Tony säger: Kontroll, Kontroll, Kontroll.. Efter mycket om och men så förstod hon att det spelar ingen roll det är bara att ligga kvar och gilla läget, det föll i god jord och efter ett antal påminnelser och återgångar så kunde jag lägga henne och gå och gömma mig YIPPIE!! Ja det är som Liselott säger att efter och ha tränat platsliggning med sin hund för Tony så ligger hunden säkert i alla lägen. Efter det så tog vi oss an apporteringen och efter att Sara tagit apporten och formligen blårusat runt hela plan så blev det lina på. Sara fick sitta med apporten i munnen och så träna vi åter kontroll denna gång som hållfastövning. Där föll polletten ner lite snabbare än under platsliggningen, Sara lärde sig att koncentration ger ett lugnt fast bett vilket gör att matte tar apporten och belöningen blir att få leka med den. sen blev det en stunds paus för Sara och mig och då kom solen så då blev det riktigt trevligt att sitta och titta på dom andra med en kopp kaffe.

Sussie och Mercy tränade lite lydnad sen så fick Mercy bita lite i trasan, det såg ut som Mercy tyckte att det var en kul lek. Key körde Nairobi dom tränade bland annat förarförsvar det var intressant att se för det var bara andra gången dom träna det och Nairobi har full koll på bitarna. Liselott tränade bevakning med Diva och fick till ett par bra skall, Diva har liite svårt att skälla ordentligt men det såg fint ut.

Sara fick sig ytterligare ett pass i hållfastövningen och den här gången så tänkte hon minsann inte släppa apporten utan hade ett bra grepp och höll lugnt och fast trots att Tony drog i apporten. Vi tränade också att kasta och få henne att gå in och sätta sig fot gick superbra hon fokuserade på att hålla fast och efter att jag påminnt henne ett par gånger så kom hon in och satte sig fot på kommando. Duktiga lilla virrpanna!!

Efter att ha legat och tittat på dom andra i 3,5 timme så fick prinsessan komma ut på plan, lugn och sansad som alltid min lilla pärla, Tony plocka fram skyddsärmen och jag gav Femi kommandot vakta då blev det fart på henne. Ja aggressionen är det inge fel på, hon fick bita några gånger och det verkar som prinsessan vilat sig iform (har inte kört nåt skydd sen i oktober) för hon bar ärmen kom tillbaka till mig med den och släppte den inte förs jag sa loss. Hon blev såå glad när hon fick bita lite. Tony sa att hon har en bra aggression och att han hoppas att hennes valpar får detta. Hm ja vi får väl se.
Så dagens träning kan sammanfattas som mycket givande.


Blev inga foton tagna idag så jag lägger in ett på Femi från träningen i höstas istället.

Höres!!

Träning och jobb

I torsdags var jag och Sara på klubben för att träna lydnad med Tony. Vi fokuserade på apporteringen och där på att hålla fast den fördömda apporten *suck* Sara har ju inte riktigt fattat varför hon ska hålla fast denna hemska tingest och om hon håller den så bara måste hon tugga på den. Hon fick sig en lektion i koncentration och det var välbehövligt (virrpanna) Vi försökte att få Sara att sitta stilla med apporten i munnen vilket inte var det enklaste, men skam den som ger sig efter ett antal tappade (läses utspottade) apporter så fick vi till det. Sara satt stilla med apporten i munnen och som belöning så fick hon springa och hämta den efter att matte sagt loss. Den leken svarade hon på. Körde även apportering med den lilla bitstocken i jute det var mycket populärt.  Väl hemma blev vi totalt utskällda av prinsessan som av någon anledning kände sig förbigången av den yngre odågan, ja hon var mycket upprörd över att inte fått följa med och träna. Men efter att matte gjort lunch som prinsessan vaktade med sitt liv (hungrig nu, men inte på hundmat) och sen fått smaka lite så var det mesta glömt.

I lördags så kom Prinsessan´s syster Vilja på besök, Camilla for till Skara för att ställa Glittra (som för dagen kammade hem BIM´et)
Vilja uppskattade nog att vara här efter en stund. För hon upptäckte att på det här stället så serverades det Nordic i hundskålarna och människan som bor här är inte vegetarian som hennes matte utan den här människan steker kött till middag och det får man smaka.. Hon uppskattade detta sååå mycket så att på söndagen gick hon resolut fram till min tallrik och försåg sig själv. Är man prinsessa så är man och då ska väl endå maten serveras på tallrik på bordet och inte i nån hundskål på golvet??
Under helgen hade Femi och Vilja taktiksnack om hur Vilja ska hålla den stoora svarta som bor hemma hos henne på mattan. Vilket verkade fungera för när Vilja kom hem i söndags så tala hon om för Minna var skåpet ska stå (GO VILJA) Så denna kväll sa inte Minna ett enda litet knyst när Vilja gick upp i sängen. Femi hälsar att så ska dom tas dom små otäcka odågorna.
Nej nu är det dags för nattrastningen...

Höres!!

Äta eller inte äta? Ja det är frågan..

Ja här rullar allt på förutom att jag gör allt för att få Femi att äta. Inte det lättaste kan jag villigt erkänna, hon har ju aldrig varit någon Fan av det här med mat direkt. Men nu tycker jag att hon kan behöva äta och det där är vi inte ense om. Jag försöker att inte tyda tecken som kanske inte finns, hon är ju inne i tredje veckan och då kan dom få lite dålig matlust och må illa. Men hur ser man det på en hund som inte äter så bra normalt? Ja det är ju bara att ge henne det hon tycker om och vänta tills tecknen eventuellt visar sig *suck* Så nu släpas det hem Nordic varje dag för det äter Prinsessan gärna. Har idag också beställt tid för ultraljud den 1 juni, väntar med spänning på om det finns något där inne i magen. Fast då ska ju tecknen på att hon är dräktig redan ha börjat visa sig så ultraljudet är ju bara för att se hur många det är (om det nu finns några)?

Världens bästa Hellas

I väntan på valpar så sätter jag in ett kort på Femi´s Drömdate
Cartier Monzerat Hellas

Höres!!

Träning och valpträff

Igår packade jag ryggsäcken med kaffetermosen och muffins, tog med Sara ner till klubben för träning och fika i goda vänners lag. Mötte där upp Camilla, Key, Sussie och Tony (som hade fullt upp med sin skyddsträning)
Tränade lite lydnad med Sara tog sen en fika med Camilla och flickorna fick passivitetsträning under tiden (det var såå svårt) Sara skulle vakta muffisen och Minna trode hon skulle träna skydd, ja inte ens (stillsamma) Glittra kunde släppa Tony´s övningar utan var rejält taggad. Men det var trevligt trots att värmen inte riktigt infann sig ute på plan. Började träna in hoppet och framåtsändande på Sara det gick över förväntan men det mesta fungerar ju med en boll och godis, det tog ca 10 gånger innan Sara förstod att hon skulle hoppa över hindret och inte springa runt för att få bollen, ja hon är duktig hon. På framåtsändandet så klicka det direkt, jag gick ut och la bollen gick tillbaka och skicka ut henne. Inga problem tycktes hon tänka. Spring rakt och fort och få bollen, kom sen till matte och få godis.

I lördags så packade jag och Magnus bilen full med hundar och åkte till kennel Arligos för valpträff, väl där så blev det tipspromenad, fika, apporteringsträning, utställningsträning och självklart bus med syster Stina och de 8 pepparkakspojkarna som också var där. Efter det så åt vi korv och prata hund. Det var riktigt roligt att få träffa Sara´s kullsyster efter så lång tid, ja det syns att dom är syskon men det finns en hel del som skiljer dom åt också. Jag tyckte nog att Stina var något lugnare än Sara (som bara går och går och går) Men jag vill inte byta ut Sara mot någon annan även om jag kan tycka att hon är något intensiv mellan varven. Men det ska vi råda bot på med en hel massa träning. Efter det så packade vi in oss för hemresa, stannade givetvis vid Hummelsta för att handla godis, åkte sen och tog en rejäl promenad med hundarna, Vi passa också på att åka förbi Anna och barnen på en fika och lämna lördagsgodis till Moa och Elvis.Sen hem med en pizza och ryggläge i soffan.

Höres!!

RSS 2.0