Äntligen klar




Ja då var jag äntligen klar med kamning, badning och fönandet *pust* Men efter varje sådan dust så tittar jag på min prinsessa och tänker f-n va fin hon är  = )

Ja då ska jag väl släpa min ledbrutna kropp till sängen. Känns som om jag inte ens kommer att gå snyggt i ett par toffler imorn. Va sägs om ett höj- och sänkbart badkar till hundarna (vilken lycka)?

Höres om jag kommer ur sängen imorn, det var ju det där med pigg 90-åring = )

Pälsvård..

Ja då sitter jag här igen och som alltid inför en utställning så funderar jag på VARFÖR skaffade jag mig en sån här hårboll?? Tycker att jag håller efter Femi´s päls, men ändå så har hon tover stora som jag vet inte vad varje gång jag sätter en kam i hennes päls * SUCK*
Har gjort halva hunden så nu ska jag dricka en stor kopp kaffe och samla liiite energi så jag orkar ta den andra sidan = ) Och som om inte det räckte så ska ju prinsessan badas ikväll.. Ja har man inte ledbruten kropp innan så kan jag säga att man har det efteråt, det är då man känner sig som om man vore en pigg 90-åring.
Men vad gör jag inte för att min vackra prinsessa ska visas från sin bästa sida.. Fick Femi själv bestämma så skulle hon lika gärna kunna vara utan alla dessa bestyr (hon skrattar inte direkt ihjäl sig under pälsvården) Tycker att hon borde vant sig vid det här laget...

Nej nu är det dags för kaffe!!

Mh resultat på flickorna...

Är  intresserad av hundars mentalitet så jag måste ju kolla och jämföra det mesta här i livet = )
Nu är Sara´s Mh officiellt på SKK `s hunddata så därför måste jag ju bara lägga in hennes & Femi´s diagram






Fullt upp..

Har på sista tiden haft liite att göra. Det har varit jobb och ett och annat att stå i på fritiden, var den 21 mars i Västerås på Svenska Hundklubbens årsmöte. Ett givande möte även om det drog ut på tiden en heeel del kan jag väl tycka, men med facit i hand så är styrelsen som blev vald ett riktigt bra val.. Lycka till i ert arbete!! På hemresan så hann vi med ett stopp i hummelsta (godisbutiken med alllt) som inte går att passera utan att man måste in och handla godis som en galning. Resultatet blev ca 2 kg godis ( ja allt var inte till mig ), men drygt ett kg hamnade hemma i skåpet för framtida lördagar = ). Väl hemma så var det bara till att fixa maten till Bente, John och Moa min systerdotter hon hade bestämt maten och på menyn stod det lövbiff, pommes och bea-sås mmm inte helt fel. Till efterrätt så var valet våfflor m grädde och hjortronsylt, ja det är ett stående val = )
Efter det så blev det ryggläge i soffan inte van att äta så mkt gott på en och samma kväll.

Hade planer på att ta tag i spårningen nu men vädergudarna hade tydligen inte samma planer som jag, snön den började ju falla igen *suckar tungt* men snart så ska väl våren vara på väg? Det kan ju inte komma så mkt mer snö nu får man väl hoppas. Efter liiite övertalning från Camilla så anmälde jag också Femi till Västerås utställningen den 26/4, synd att jag inte kunde anmäla Sara också men dom går ju inte samma dag och det var ingen som skulle åka på lördagen ( måste fixa körkortet snarast så jag kan åka själv....)

Har också varit och vägt mig -0,2 kg Hmmm  kan det ha att göra med helgens svullande??  = ) ja ja det var ju i alla fall minus i protokollet så det ska jag väl va nöjd med.

Nu i helgen så jobbar jag kväll både lördag och söndag,  Magnus min bror är här för att hjälpa vår kusin att tapetsera eller måla ( har faktiskt ingen aning om vilket) i helgen och då är ju min prins Frallan med ( måste klippas snart). Men det får vänta till värmen kommer. Har idag tagit en omgång med hans ull och det är hur mkt som helst fyllde en halv ICA-kasse..


Mmmm en svart terrier kanske??



Eller en riesen??
Ja se vad man kan få när man köper en briard..


Lättare...

Ja så har jag varit och vägt mig idag igen.. Den här veckan visade vågen på - 2 kg TJOHOO va det är roligt ibland.. Ja det fungerar ju bara man gör rätt, att det ska vara så svårt att göra rätt liiite oftare = )

Fick idag reda på att klubben betalar min avgift för Kent Svartberg-helgen i tävlingslydnad som jag ska gå på den 4-5/4 med lilla Sara. Min instruktörskollega fråga mig idag vad jag skulle/ville träna på då? Jag titta på henne med en frågande min och svara ALLT såklart.. Ja det är ju bara att inse att Sara det är en riktigt oslipad liten rackare, men det ska bli sååå roligt att ta med en så färsk hund på en sån här kurs. Tänk va mycket träningstips jag kommer att kunna få under två hela dagar med denna superduktiga hundmänniska.  Längtar redan tills dess..


Vill ha vår och värme..





Sitter här och längtar till våren och värmen.. Allt blir så mycket lättare när solen och värmen infinner sig, det blir så mycket roligare att träna hund t ex. För vem vill träna i kylan som är i detta avlånga land, inte jag i alla fall.. Måste verkligen komma igång nu. Har så många måsten att göra, måste komma igång med Sara´s träning ordentligt, måste försöka att åka på lite utställningar så att Sara får lite utställningsträning, måste köra igång med Femi´s träning hon har ju mest glidit runt här utan att behöva göra någon nytta alls.. Ja förutom att vara min prinsessa då  = )
Har jobbat så mycket nu ett tag så hundarna har haft ett väldigt låååångt jullov, vilket ingen av dom direkt klagat på. För eftersom dom varit befriade från lydnadsträning så är det liiite svårt för mig att kräva något av dom.. Det ser ut som om det passar flickorna alldeles ypperligt.. Men nu så ska vi ändra på det, tänkte starta Sara i kl 1 i år så nu får det bli lite ändring här hemma. Målet med Femi är ju att få upp henne i lägre i spår och BH provet..

Ja många måsten blir det, men som sagt det blir lättare i värmen  = )

Mat!!!

Ja då har jag tagit tag i mitt liv igen...
 Förra torsdagen så skrev jag in mig på vikt-väktarna IGEN, var ju så duktig förra gången och det gick ju så bra, men av nån anledning så blev jag väl lite för nöjd trots att jag inte var klar. Vad händer jo jag går upp hälften av vad jag gått ner *SUCK* Så efter att försökt själv och insett att jag måste ha en spark därbak mellan varven så får jag gå tillbaka.. Med en lätt ångest så gick jag dit och ställde mig på vågen, ja det var ju bara att inse att det är som dom säger  - Man kan äta allt men inte alltid... sorgligt men sant. Så nu är det nya tag som gäller, räkna points och titta på bullarna.. ja BARA titta eventuellt kanske lukta oxå = )

Men det lönar sig för när jag kom dit idag efter en veckas bantning så visade vågen på - 1,7 kg = ) då blir det genast lite lättare att fortsätta..  Så nu är det bara att köra på tills nästa vecka så får jag se vad vågen visar då.

MH...

Överaskning

I söndags den 8/3 åkte vi till dobermannklubben för Sara skulle gå sitt MH.. Det var en riktigt intressant upplevelse vill jag mena. Att Sara är en stabil labrador i sin bästa ålder visste jag redan, men att hon skulle fixa MH´t så bra blev en överraskning. Det var inte mycket som berörde henne ute i skogen, varken dumpe(overallen) eller skramlet bakom henne = ).. Det som hon tyckte var obehagligt var spökena ( det är ju inte så ofta som man möter spöken i skogen ), men när hon väl förstod att det var människor inne i dessa spökdräkter så var det överspelat och klart. Skotten var inga som helst problem varken under kamp eller i passivitet..
Ja det var som sagt ett kanonMH och jag kan inte nog uttrycka hur stolt jag är över min lilla gula labrador (min lilla krigarprinsessa)  = )

Vill återigen tacka Monika & John på kennel Arligos som fött upp denna högst speciella hund..

Cartier Monzerat Minna gjorde oxå sitt MH i söndags och det gick ju med glans... Ja Camilla aktiviteten var ju inga problem = )


RSS 2.0