Odågor!!!

Jag förstår inte att mina hundar ska bete sig som ouppfostrade odågor alla tre på en och samma gång... Som ikväll t ex när var vi ute på långpromenad med Laila och hennes 2 terrier. Mephisto är ju bara valp men man ska väl kunna promenera utan att hänga i öronen på dom andra två och när jag talade om att detta inte var ok så börjar han kasta sig fram och tillbaka i kopplet för att jaga löv, äta ett eller annat smaskigt grässtrå, försöka sätta krokben på både 2-benta och 4-benta.

 I samma veva så kommer den Gula på att hon är såååå kissnödig och måste handlöst utan skyddsnät (matte hade inget heller) kasta sig ut i vegetationen för att uträtta sina behov, ja ja om det nu bara var en gång så hade det väl varit ok, men nej då. Sara har nog inte förstått att hon är en TIK för hon tillbringar heeela promenaden med att markera lite här och där (ja detta gör hon för det mesta, men då brukar hon vara lös) Och när hon inte markerar så bara MÅSTE hon lukta på allt och eventuellt så kastar hon snabb som en kobra i sig diverse mindre ätbara saker. Jag skriker spottar och svär och Sara svarar mig med ett antal ljudliga smaskningar.

Prinsessan då (läs: Döv Diva) Ja hon tillbringade heeela promenaden med att dra i kopplet och tog ingen notis om att hennes mer och mer arga matte talade om x FLEEERA att detta ska du sluta med omedelbart. Inte nog med att hon drar i kopplet hon talar ljudligt med diverse läten om hur upprörd hon är...Men Herre guuuud hur länge orkar en hund gå runt och vara upprörd??? Och över vad egentligen?? Ja hade jag träffat dessa hundar så skulle jag tro att dom aldrig fick nån motion överhuvudtaget och definitivt ALDRIG blivit miljötränade...

Ja det sådana här dagar som jag funderar på nån annan hobby!!!! Knyppling, virkning och stickning ska vara trevliga avkopplande hobbies har jag hört...

Höres!!

Underbara hundar...

Hej igen...
Ja som sagt det är när man blir påmind om att man ska uppdatera bloggen som man inser att det var ett tag sen.
Har ju jobbat på ett par dar nu och då blir det inte speciellt mycket mer, men jag har hunnit ta ett par ordentliga promenader med Laila och hennes terrier´s något som är uppskattat av både dom 4-benta och oss 2-beningar. Det lindrar ju det ständigt dåliga samvetet som vi hundägare dras med.

Har oxå varit på klubben ett par gånger och tränat med Sara, har nu hittat nyckeln till vårt fortsatta arbete tillsammans.... Nyckeln heter KAMP!!! Såååå roligt säger Sara när matte äntligen kommit på hur hon ska belöna den Gula (läs: lätt hysterisk Labrador) Den Gula har en gul (vad annars) kamprulle som hon kan göra ALLT för oavsett vad jag begär så gör hon det bara hon får sin kamprulle efteråt.. Det finns ju en del att slipa på men vi börjar till och med att få till dom snabba läggandena nu. TJOHOO!!!!
Ja skam den som ger sig!!

Hårbollarna ligger just nu på soffan och äter praliner, nej skämt åsido Mephisto miljötränar för fulla muggar.. I söndags så var jag domarsekreterare på Södertälje BK på lägre spårtävlingen och för er som inte vet så är det mååånga skott då.. Det var 9 hundar som gjorde budföring m skott och det var 2 platsliggningar med 4 skott per grupp...Inte en reaktion Mephisto låg lungt bredvid mig utan att bry sig om allt som hände runt omkring.. Såååå skönt att ha en valp som kan koppla av.

Fick denna kommentar av min pappa´s fru häromdagen och den värmde mitt hjärta..

Det är inte ofta din pappa blir imponerad, men han blev det när han träffade kronprinsen på klubben. Kom hem och berättade om vilken fin Briard han träffat. Nästan lika fin som Femi, men verkar vara ett under av lugn.

För er som inte känner min pappa så vill jag bara tala om att detta är en person som haft brukshund i snart 50 år(ja så är det) och han är inte speciellt lätt att imponera på. Ja sådana omdömmen om min ljuvliga (nästan jämt) valp värmer ända in i själen!!

Prinsessan då: Ja hon gliiider omkring för tillfället, är anmäld till Finland så nu ska vi ut och vänstervarva igen = ) Hon tillbringar sina dagar med att gå lös i skog och mark och styr flocken här hemma med järntass, men snart så ska vi ta och sätta igång med träningen inför nästa års tävlingar, men säg det inte till henne för jag tror att hon gillar att gliida omkring som den DIVA hon är..

Höres!!

RSS 2.0