Long time no see.... = )

Ja det har varit lite tid att uppdatera bloggen på sistone... Men nu ska jag ta och sammanfatta den tid som varit.. Det har ju varit leverans av Farmens stjärnor och med facit i hand så hade vi kunnat levererat 5 valpar till om vi haft = ) Farmen har haft efterfrågan på dessa stjärnor från USA, Frankrike och England, tråkigt att dom inte kunde få någon valp den här gången, men vi hoppas att dom kan vänta tills nästa gång. Mephisto fick flytta hem till mamma, Mandarine har exporterats till Spanien, Mystic & Matador har exporterats till Finland, Massai är kvar på Farmen (kommer att exporteras till England), Masco (lilla söta Masken),Morra, Myggan är kvar i Sverige och Ming är kvar på Farmen...

Jag hade förmånen att få åka till Madrid och leverera Mandarine till sin nya familj, hon tog det lugnt under flygresan på 4 timmar, sov nästan hela resan. När vi väl kommer ner och möter upp husse med familj så hälsar hon glatt på sin nya husse och tar det mesta med ro. Äter och dricker och tar sig sen en titt omkring när vi tvåbenta tar en fika. Fick på kvällen en rapport om att hemresan på ca 6 timmar gått bra trots värmen (43 g)

Mystic i Finland har lyckats charma heeela familjen, t om dom äldre kryper omkring på golvet och anser att hon är underbar. Härligt att höra tycker jag!!

Matador har gjort sig hemmastadd hos sin ägare, inga problem där inte. 

Masco och Morra har förmånen att få flytta till samma familj, ja Masken (Masco) är ju bara för underbar. Vi brukar skämta om att hade han varit ett barn så hade han varit artig, belevad med sidbena, skjorta och slips = ) Ja han är en okomplicerad hund helt enkelt såååå social och genomtrevlig på alla sätt och vis.

Myggan bor också kvar i vårt vackra land och har gjort sig hemmastadd.

Massai kommer att exporteras till England till våren, måste ju vara 10 månader innan export så han lever livets glada dagar på Farmen just nu. Jaana lät hälsa at hon skickar räkningarna till Femi på diverse saker som fått sätta livet till....femi låter hälsa: Lite svinn får man räkna med!!
På Farmen finns också Ming, en tik med massor av energi. Precis som vi vill ha dom.

Mephisto han bor här hemma hos mammahunden och lilla Sara... Ja det är en underbar hane med mycket av allt, han är nu snart 11 veckor och har redan hunnit med 6 st skyddsträningar (ja det är ju bara lek än så länge). Han har god kamp och jakt, en stooor portion av nyfikenhet (vilket inte är helt fel ) Samtidigt som han utan problem kan lägga sig och koppla av när dom vuxna hundarna kör sina skyddspass med allt vad det nu innebär.
Femi är en bra mamma, leker och fostrar sin valp med stort engagemang och när hon inte orkar mer så tar barnflickan Sara över. Hon har en ängels tålamod med detta yrväder, han biter och sliter i henne och far fram som en virvelvind i lägenheten och hon bara hänger med. Enda gången som hennes tålamod tryter är när hon ligger och sover och han klättrar på henne, då får han sig en tillsägelse och den tar han emot lugnar ner sig för en stund sen är han igång igen. Mephisto har av- och påknapp, vilket bådar gott inför framtiden.
Jag har funderat lite på vad vi ska göra i framtiden jag och Mephisto och jag har tittat lite på mondioring & Fransk Ring...Hm undrar om det skulle vara ngt för oss...Utomlands så har vi ju släktingar som tävlar i dessa grenar = )

Ja det är väl så livet ser ut hos oss just nu, jag återkommer snart med nya rapporter om vad som händer här hos oss och med Farmens stjärnor..

Höres!!


Snart 8 veckor och valptest = )

Ja då har det snart gått 8 veckor och valparna växer och utvecklas mer och mer... Vissa kanske lite mer än andra. Det är ju snart dags för dom små underbara pupparna att flytta hemifrån.

Ja till valptestet då, det utfördes av en figurant med många års erfarenhet inom hundträning och tävling. Han vann det Spanska Championatet i Mondioring kl 1 med sin malinois. Stort Grattis!!!! Är nu kvalificerad till VM i Belgien i oktober.

Han testade valparna i olika situationer, såsom kamp i olika material och föremål, jakt, ljudkänslighet på olika avstånd, han tittade även på samarbete, rädslor/avreaktioner, socialt samspel, social säkerhet, framåtanda, aggression, nyfikenhet och stabilitet. Det är helt klart en kull med mycket av allt i och vissa av valparna har mer än vad vi kanske önskat. Ja det är nog tur att några ska flytta utomlands = )


Det är den här som man ska bita i = )


Ja kampen finns i alla fall.



Mera kamp = )


Inga rädslor här inte.


Test av ljudkänsligheten, Mandarin och Mephisto i täten. Hm undrar var dom ska bo?

 

Mephisto och Mandarin hade inga problem att springa fram och hälsa på personen med pisken efteråt.


Full koll på figuranten.
Kullen fick klart godkänt. Det är ju som ni säkert redan vet stor skillnad på malinois och briard och att då av en inbiten malinoismänniska få ett så gott omdöme på en briardkull är inte illa. Figuranten har även testat föräldrarna och tycker att det är mycket trevliga och stabila hundar.
Ja vissa av er har ju redan fått rapport på telefon = )

Höres!!


Valparna ute på tur..

I lördags så tog Jaana (kennelmamman) och fyllde bilen med Femi och valparna och åkte hit till Södertälje. Hon plockade upp mig och Sara efter jobbet och så styrde vi bilen mot Södertälje BK. Väl där så släppte vi ut alla 9 och det var liite läskigt för först så låg nästan alla under bilen. Men efter några minuter så var dom alla ute och sprang.

Släpp valparna fria. Full fart!!

Plastbandet var intressant
Ja det här plastbandet var inte vad det hade varit efter att valparna satt tänderna i det.. Fick knyta det ett par gånger = )

Mamman tar en paus
Prinsessa låg o hade full koll på sina stjärnor.

Den svarta prinsen
Den svarta hanen. Ja det ser väl inte så illa ut det här.

Man blir trött av att busa.
Fawnflickan tar en liten powernap, det är jobbigt att busa ute i stoora vida världen.

Girlpower
Hm ja det är väl det här som kallas syskonkärlek. Den svarta tiken sopar mattan med sin brorsa.

Ja det var lite bilder från valparnas första tur till Södertälje Bk, jag kan tala om att dom sov heela vägen hem.

Höres!!

6 veckor...

Dags att uppdatera, ja tiden går och jag gör tydligen inte så mycket mer än jobbar och far fram och tillbaka till uppfödaren för att titta på stjärnorna. Dom är ju bara för bedårande (kan ha sagt det förr), dom små liven. Dom utvecklas ju så mycket den här tiden, är nu ute i rastgården flera gånger om dagen där dom leker med mamma och dom andra två valparna som är på dagen exakt 6 veckor äldre. Det är lite roligt att de tre sista kullarna på Farmen är alla födda på en onsdag = ) Har efter en hel del velande BESTÄMT mig. Det kommer att komma hem en fawnhane i mitten på augusti, så nu håller vi på att försöker välja ut en av dom. Vi är nu nere på två att välja av så snart är väl valet gjort = ) Har avkrävt kennelmamman ett löfte om att han ska få vara där när flickorna löper om det blir för jobbigt för honom.

Kameran var med som vanligt, måste snart köpa en ny dator *SUCKAR TUNGT* (är det någon som vet nån billig till salu?) för min hårdisk är tydligen snart full av en massa ljuvliga valpbilder = )

Nu är det lite motstånd i leken

Hm vad ska jag nu hitta på?

Här drar han iväg med dammsugaren

Masken nöjde sigmed att äta munstycket

Tuffa tjejer äter kedja till mellis

En eller annan hård kille finns det oxå

Det ska börjas i tid
Den här är en av kandidaterna = )

Leken: Alla på mamma

Blivande brukshund kanske?
Ja det där va väl inga problem

Bär metallapporten
Ser riktigt bra ut det här = )
Men till saken hör att båda mina kandidater bar metallapporten hm hur ska jag kunna välja?

Söt liten flicka..Flyttar till Finland!!
Lilla fawnflickebarnet, söt som socker!!

Höres!!

RSS 2.0